Zelfvertrouwen krijgen

Zelfvertrouwen is belangrijk voor ons. Mensen die meer zelfvertrouwen krijgen voelen zich gelukkiger, staan positiever in het leven en hebben het gevoel dat ze hun doelen kunnen bereiken.

HOE KRIJG JE MEER ZELFVERTROUWEN?

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen, bijvoorbeeld in hun werk of in hun relatie met anderen. Iedereen voelt zich wel eens onzeker of niet goed genoeg in bepaalde situaties, maar als dit gevoel je handelen gaat bepalen dan heeft het een negatieve uitwerking. We kunnen onszelf namelijk aardig remmen als we te weinig zelfvertrouwen hebben. Zelfvertrouwen krijgen is dus een belangrijk thema om een succesvol leven te leiden.

GEBREK AAN ZELFVERTROUWEN IS AANGELEERD

Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen is het vooral belangrijk om te bedenken dat we niet zo geboren worden. Als baby vraag je je niet af of je te veel ruimte inneemt. Welnee, als je aandacht wilt, dan laat je van je horen! Door ervaringen in ons leven, door gedachten, associaties of normen gaan we in de loop van onze ontwikkeling vaker twijfelen aan onszelf. Dat is op zich niet erg, want hierdoor lopen we niet in zeven sloten tegelijk. Het dwingt ons om bewust keuzes te maken. Of om op momenten wat voorzichtiger te zijn. Maar we kunnen ook te ver doorslaan. Dan worden we onzeker en kruipen we in onze schulp met als gevolg dat we onze mooie eigenschappen en talenten verstoppen. Het is vreselijk zonde, voor je omgeving maar vooral voor jezelf. Omdat je dan te weinig benut van wat er in je zit, namelijk jouw unieke en authentieke persoon.

HULP BIJ ONZEKERHEID

Een gebrek aan zelfvertrouwen is ons aangeleerd en het goede nieuws is dat het ook kan worden afgeleerd. Door meer zelfvertrouwen te krijgen ben je in staat om tevoorschijn te komen en jezelf aan de wereld te laten zien. Als coach praat ik in mijn praktijk vaak met cliënten over het thema zelfvertrouwen en hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen. Dit doen we op jouw manier, passend bij jouw stijl bied ik manieren om je zelfvertrouwen te vergroten en om je onzekerheid te overwinnen.

Ik ben nieuwsgierig naar mensen. Mijn ervaring in de coaching van mensen is dat wat er tevoorschijn komt, altijd de moeite waard is. Wil je hier meer over weten? Neem dan vandaag nog contact met mij op.